Bulgaristan Öğrenci Vizesi

Bulgaristan Cumhuriyeti, 2007 yılından itibaren Avrupa Birliği üye ülkesi olmasına rağmen halen Schengen Vizesi’ne üye değildir. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Schengen üye ülkelerine seyahat etme hakkı bulunmamaktadır. Bunun için Bulgaristan’a okuma amacıyla gelmeyi düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurularını, Bulgaristan’ın Türkiye’deki temsilcilikleri olan Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu veya Bulgaristan Bursa Konsolosluğu’na yapılması gereklidir. Bulgaristan’a gitmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport’a (Bordo) sahip kişilerin  Bulgaristan Konsolosluğu’na randevu sistemi ile başvuruda bulunarak, Bulgaristan vizesi alabilir bu sayede ülkeye giriş yapabilirler. Bulgaristan’da eğitim almak üzere gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkede ikamet edebilmek için uzun dönem D tipi Bulgaristan öğrenci vizesine başvuru yapmak zorundadır.

Bulgaristan Öğrenci Vizesi

Bulgaristan Öğrenci vizesi (Uzun dönem D tipi vize) başvuruları Bulgaristan Büyükelçiliği – Başkonsolosluğu tarafından alınmaktadır. D Tipi vize başvuruları şahsen yapılmak zorundadır. Başvurular hafta içi her gün saat 09:00 – 12:00 arasında yapılmaktadır.İlgili vize tipi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bulgaristan’da 90 günden fazla kalabilmeleri sağlamaktadır. Sophia Academy aracılığıyla Bulgaristan üniversitelerine başvuruda bulunmuş ve kabul edilmiş olanlar uzun dönem vizeye başvurmalıdır.Bulgaristan Öğrenci Vizesi 4 – 6 hafta arasında çıkmaktadır.

Vize Ücretleri

“D” tipi Uzun Süreli İkamet Vizesi (Öğrenci Vizesi)  Ücreti 100 Euro’dur.

  • Vize Ücretini Bulgaristan Büyükelçiliği hesabına  yatırdıktan sonra dekont ile başvuruya gelmeleri gerekmektedir.
  • Elçilik hesabına vize ücretini yatırırken açıklama kısmına  pasaport bilgilerinizi belirtmeyi unutmayınız.

Öğrenci Vizesi için Gerekli Evraklar

  • D Vizesi Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış),
  • Pasaport Aslı ve Fotokopisi (Varsa vize sayfalarının fotokopisi),
  • 2 Adet Biometrik Fotoğraf (Arka fon beyaz, 3.5×4.5, renkli ve 6 aydan eski olmamalı).
  • Ülkede Kaldığı Süre Boyunca Konaklama ve Geçim Kaynağını Gösteren Belge.
  • Bulgaristan’da Kayıt Yaptırdığınız Okuldan Gelen Kayıt Kabul Belgesi ve Öğrenci Belgesi.
  • Sicil Kayıt Örneği ( Sabıka kaydı)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Vize Ücreti Dekontu
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Okul Harcının Yatırıldığını Gösteren Belge

Bulgaristan’da Üniversite | Bulgaristan’da Eğitim